Naslovna O nama Turizam Gdje se nalazimo? Mjesni odbori Kontakt
razmak razmak razmak razmak razmak
Javna nabava
razmak
Registar ugovora
razmak
SluĹžbeni akti
razmak
Donacije i sponzorstva
razmak
Osoba za nepravilnosti
razmak
Obavijesti
razmak
Obrasci
razmak
Pristup informacijama
razmak
Natječaji
razmak
ZaĹĄtita okoliĹĄa
razmak
Proračun
razmak
Strategija razvoja Općine Đurmanec
razmak
Savjetovanje s javnošću
razmak
razmak
Suradnja s OŠ Đurmanec
razmak
razmak
GDPR
razmak
razmak
Javna rasprava o RĹ I-a
razmak
razmak
Izbor za Mjesni odbor 2019
razmak
razmak
Općinsko vijeće
razmak
razmak
Registar imovine Općine Đurmanec
razmak""
razmak
Prostorni plan
razmak
razmak
razmak
razmak
razmak
razmak
razmak
razmak
razmak
razmak


Odluke Stožera CZ RH o ublažavanju mjera
U prilogu vijesti objavljujemo nove Odluke Stožera CZ RH o ublažavanju dosad važećih epidemioloških i sigurnosnih mjera.

Odluke stupaju na snagu 9. travnja 2022. godine.

Odluka o prestanku važenja Odluke o načinu organizacije javnog prijevoza putnika radi sprječavanja širenja bolesti COVID-19 (pdf).

Odluka o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske (pdf).

Odluka o nužnoj epidemiološkoj mjeri korištenja medicinskih maski ili maski za lice (pdf).

Odluka o prestanku važenja Odluke o kontroli pridržavanja Preporuke za sprječavanja zaraze bolešću COVID-19 u ugostiteljskoj djelatnosti noćnih klubova (pdf).

Odluka o prestanku važenja Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja (pdf).

Odluka o prestanku važenja Odluke o uvođenju nužne mjere posebne organizacije rada epidemiološke službe i posebnih epidemioloških mjera vezanih uz virus SARS-CoV-2 za vrijeme proglašene epidemije bolesti COVID-19 (pdf).

Odluka o prestanku važenja Odluke o uvođenju nužne mjere posebne organizacije hitne medicinske službe i sanitetskog prijevoza za vrijeme proglašene epidemije bolesti COVID-19 (pdf).

Odluka o prestanku važenja Odluke o uvođenju nužne epidemiološke mjere posebne organizacije ustanova socijalne skrbi i drugih pružatelja socijalnih usluga za vrijeme proglašene epidemije bolesti COVID-19 (pdf).

Odluka o prestanku važenja Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme proglašene epidemije bolesti COVID-19 (pdf).

Odluka o prestanku važenja Odluke o općim i specifičnim mjerama zaštite koje obavezno provode pružatelji usluge taxi prijevoza (pdf).

Odluka o prestanku važenja Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obaveznog predočenja dokaza o testiranju, cijepljenju ili preboljenju zarazne bolesti COVID-19 prilikom prijema pacijenata u prostorima zdravstvenih ustanova, trgovačkih društava koja obavljaju zdravstvenu djelatnost i privatnih zdravstvenih djelatnika (pdf).

Odluka o prestanku važenja Odluke o uvođenju posebnih sigurnosnih mjera obaveznog testiranja na virus SARS-CoV-2 i obaveznog predočenju dokaza o testiranju, cijepljenju ili preboljenju zarazne bolesti COVID-19 u djelatnosti socijalne skrb (pdf).

Odluka o prestanku važenja Odluke o uvođenju posebnih sigurnosnih mjera obaveznog testiranja na virus SARS-CoV-2 i obaveznog predočenja dokaza o testiranju, cijepljenju ili preboljenju zaraze bolesti COVID-19 u djelatnosti zdravstva (pdf).

Odluka o prestanku važenja Odluke o uvođenju posebne organizacije rada za djelatnosti trgovine koja se obavlja u prodavaonicama i trgovačkim centrima (pdf).

Odluka o prestanku važenja Odluke o nužnoj mjeri pojačane kontrole provođenja Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi (pdf).
[08.04.2022]


ODLUKA o stanju pripravnosti i aktiviranju Stožera civilne zaštite Općine Đurmanec i ostalih operativnih snaga iz sustava civilne zaštite Općine Đurmanec radi provođenja mjera i aktivnosti za sprječavanje širenja pandemijske bolesti COVID-19


ODLUKA o stanju pripravnosti i aktiviranju Stožera civilne zaštite Općine Đurmanec i ostalih operativnih snaga iz sustava civilne zaštite Općine Đurmanec radi provođenja mjera i aktivnosti za sprječavanje širenja pandemijske bolesti COVID-19(pdf).
[12.08.2021]


UPUTE ZA PRIMJENU - Odluke o zabrani napuštanja područja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj

UPUTE ZA PRIMJENU

Odluke o zabrani napuštanja područja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj


Poštovani mještani,

Vezano uz Odluku Stožera CZ RH o zabrani napuštanja područja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta, koja se primjenjuje od srijede, 23. prosinca 2020. godine, u prilogu objavljujemo upute vezano uz primjenu navedene Odluke.

U prilogu su objavljene detaljne upute na koga se ne odnose zabrane kretanja, upute od koga se traže propusnice ako neko ima stvarno neophodnu potrebu napuštanja županije, kontakt podaci – telefon i mail na kojeg se šalju zahtjevi za izdavanje propusnica.

Važno je za napomenuti kako tijela Općine Đurmanec nisu nadležna za izdavanje propusnica, tako da se mole svi da se za eventualne upite ili za izdavanje propusnice obrate Stožeru CZ Krapinsko-zagorske županije na kontakte koji su objavljeni u prilogu.

Osnovni razlog donošenja ove Odluke je ograničavanje kretanja i putovanja koji nisu neophodni za funkcioniranje gospodarstva i društva u cjelini, i time sprječavanje prijenosa bolesti COVID-19, pa Vas molimo na poštivanje istih i da svoje kretanje ograniče na stvarno neophodne potrebe.

S poštovanjem,

Stožer CZ Općine ĐurmanecU prilogu objavljujemo nove Odluke i upute:

Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja (pdf).

Odluka o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj (pdf).

Uputa za primjenu odluk (docx)

Popis kontakata za izdavanje propusnica (docx)

Potvrda poslodavca (pdf).
[20.12.2020]


Odluke Stožera CZ RH
U prilogu objavljujemo nove Odluke:

odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja (pdf).

Odluku o načinu organizacije javnog prijevoza putnika radi sprječavanja širenja bolesti COVID-19 (pdf).
[30.11.2020]


Odluke Stožera CZ RH
U prilogu objavljujemo nove Odluke:

Odluka o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja (pdf).

Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga (pdf).
[23.11.2020]


Upute za primjenu Odluka Stožera CZ kojima se uređuje način organiziranja i ograničavanje okupljanja
Uputa za primjenu odluka Stožera kojima se uređuju društvena i javna okupljanja (docx)

Odluka - društvena okupljanja (pdf)

Odluka - organizazija okupljanja (50) - 1. izmjena (pdf)

Odluka - nužna mjera maske - II. (pdf)

Odluka - nužna mjera maske - II - 2 izmjena. (pdf)
[16.10.2020]


Odluka o izmjeni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza RH
Odluka - granični prijelazi - 7. izmjena.pdf
[01.10.2020]


Odluka o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Krapinsko-zagorske županije
Poštovani,U prilogu vijesti objavljujemo predmetnu Odluku koju je na prijedlog Stožera CZ KZŽdonio Nacionalni Stožer RH.

Napomenuli bi kako osim na javne subjekte, ugostitelje i sl., obveza vođenja evidencije postoji samo ako se radi o organiziranom okupljanju kojem prisustvuje više od 20 osoba i za privatna,

obiteljska okupljanja u obiteljskim objektima s napomenom da se evidencija vodi samo za potrebe eventualne provedbe epidemiološke obrade i istu nije potrebno nikome dostavljati ukoliko se obrada

neće provoditi već ju organizator okupljanja čuva najmanje 14 dana od održavanja okupljanja.S poštovanjem,Stožer CZ Općine Đurmanec

II. Odluka nužne mjera za KZŽdocx.pdf
[29.09.2020]


Odluke Stožera CZ RH
U prilogu objavljujemo nove Odluke o popuštanju mjera:

Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije COVID-19 (pdf).

Odluka o izmjeni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza RH (pdf).
[19.05.2020]


Odluke Stožera CZ RH
U prilogu objavljujemo nove Odluke o popuštanju mjera:

Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije COVID-19(pdf).

Odluka o izmjeni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza RH (pdf).
[19.05.2020]


Od 11. svibnja omogućeno slobodno kretanje bez propusnica na području cijele RH
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je dana 10. svibnja 2020. godine, donio Odluku o stavljanju van snage Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, kojom je od dana 11. svibnja 2020. godine omogućeno slobodno kretanje bez propusnica na području cijele RH.

U prilogu objavljujemo i nove Odluke o popuštanju mjera:

Odluka o izmjeni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije (pdf).

Odluka o izmjeni Odluke o odvijanju i načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije (pdf).

Odluka o izmjenama i dopunamaOdluka o stavljanju izvan snage Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH (pdf).

Odluka o izmjenama i dopuni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza RH (pdf).
[11.05.2020]


Odluke Stožera CZ RH
Odluka o načinu korištenja dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta (pdf).

Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o mjerama prilikom sklapanja braka (pdf).

Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja (pdf).
[05.05.2020]


Odluke Stožera CZ RH
Odluka o odvijanju i načinu organizacije javnog prometa (pdf).

Odluka o dopunama Odluke o posebnom načinu rada tržnica (pdf).

Odluka o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine (pdf).

Odluka o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije (pdf).
[27.04.2020]


OBAVIJEST MJEŠTANIMA o ukidanju propusnica
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je na prijedlog Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije u ponedjeljak, 20. travnja 2020. godine, donio Odluku kojom se ukida nužna mjera zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Krapinsko-zagorske županije.
Sukladno navedenoj Odluci, od dana 21. travnja 2020. godine omogućeno je slobodno kretanje na području Krapinsko-zagorske županije, a e-Propusnica je potrebna samo za odlazak na područje druge županije ili Grada Zagreba.
[21.04.2020]


Odluke Stožera CZ RH
Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja (pdf).

Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva (pdf).

Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o stavljanju izvan uporabe dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta (pdf).
[21.04.2020]


Odluke Stožera CZ RH
Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja(pdf).

Odluka o izmjenama Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza RH(pdf).

Odluka o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH(pdf).
[20.04.2020]


Važne upute u pogledu izdavanja e-propusnica
Propusnice za ulazak i izlazak iz područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju putem sustava e-Propusnice odgovorne osobe u pravnoj osobi (poslodavci), izabrani liječnik obiteljske medicine-pacijentima i nadležni stožer civilne zaštite na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu zbog kojeg se propusnice izdaju.

Od 6. travnja 2020. napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka moguće je samo s e-Propusnicama.

U slučaju da pojedini građani nemaju mogućnost poslati zahtjev putem sustava e-propusnica, svi dosadašnji modeli predaje zahtjeva za izdavanjem propusnica, za sada još vrijede.
U tome slučaju zahtjev možete poslati mailom na stozercz@djurmanec.hr ili ga unutar radnog vremena od 8 - 14 h dati na telefon 049/346-326 putem kojeg će ga popuniti općinski djelatnici.
Na temelju nužno opravdanog zahtjeva će vam biti izdana propusnica koju možete dobiti mailom ili podići osobno u prostorijama Općine Đurmanec (uz najavu na telefon 049/346-326) radnim danom u vremenu od 9 – 12 sati.
Opravdani zahtjevi koji se zaprime u tekućem danu do 12 h biti će obrađeni unutar istog dana i dostavljeni putem mail adrese, dok će svi zaprimljeni opravdani zahtjevi nakon 12 h unutar tekućeg dana biti obrađeni i poslani sljedećeg radnog dana.

Stožer civilne zaštite Općine Đurmanec jedino i isključivo može izdati propusnice ukoliko se radi o nužno opravdanim vitalnim obiteljskim razlozima, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština koje ne mogu obaviti unutar mjesta prebivališta.

Molimo mještane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera, te racionalno koriste mogućnost dobivanja propusnica (npr.; nabavku osobnih potrepština i potrebnih stvari koje nisu dostupne unutar mjesta prebivališta organiziraju unutar jednog dana).

Za isti razlog za kojeg su dobili propusnicu mještani sljedećih 10 dana ne mogu dobiti novu propusnicu za napuštanje mjesta prebivališta.
Propusnicu ne mogu dobiti osobe u samoizolaciji.

U prilogu se nalazi obrazac zahtjeva za izdavanje e-propusnice, pa molimo da koristite taj obrazac, uz napomenu tko nije u mogućnosti poslati scan dokument, ne treba istog potpisati, već može poslati zahtjev i u word verziji.

Stožer Civilne zaštite Općine Đurmanec

Zahtjev za izdavanje e-propusnica (doc).
[14.04.2020]


PRIOPĆENJE - PROPUSNICE KZŽ
Poštovani,

na sljedećem linku nalazi se priopćenje vezano za obustavu slobodnijeg kretanja građana: http://m.kzz.hr/priopcenje-propusnice-kzz
[12.04.2020]


Obavijest
Poštovani mještani,

S obzirom da Sporazum o slobodnom kretanju unutar područja Grada Krapine i 4 susjedne općine još uvijek nije službeno potvrđen od nadležnih tijela, isti još uvijek nije važeći i kretanje van mjesta prebivališta nije dozvoljeno bez propusnice, tako da vas molimo da do nove obavijesti tako i postupate..
U prilogu objavljujemo upute Stožera CZ KZŽ

Miro Pavić Općina Đurmanec
[12.04.2020]


UPUTA o načinu dostave i primjeni sporazuma koje zaključe jedinice lokalne samouprave radi zajedničkog obavljanja poslova civilne zaštite
11. 04. 2020.


S obzirom da je uočena različita primjena Odluke o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, u odnosu na potpisivanje i dostavljanje sporazuma o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite, dostavljamo Vam uputu radi ujednačavanju postupanja i otklanjanja pogrešnog postupanja.

- Sporazumi se mogu potpisati za dvije ili više jedinica lokalne samouprave koje su prostorno povezane u jedinstvenu cjelinu i koje pripadaju istom geografskom području i dijele zajedničke rizike.
- Sporazume, na temelju odluka predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave, potpisuju izvršna tijela jedinica lokalne samouprave (gradonačelnici i načelnici).
- Zaključene sporazume jedinice lokalne samouprave dostavljaju županijskim stožerima civilne zaštite
- Prije dostave Ravnateljstvu civilne zaštite županijski stožeri civilne zaštite dužni su provjeriti jesu li svi sporazumi potpisani i ovjereni od strane ovlaštenih osoba svih jedinica lokalne samouprave koje su potpisnici sporazuma, te procijeniti dopušta li trenutna epidemiološka situacija na području županije kretanje sukladno potpisanim sporazumima.
- Svaki županijski stožer je dužan prikupiti sve zaključene sporazume s područja svoje nadležnosti i zajedno s procjenom epidemiološke situacije dostaviti Ravnateljstvu civilne zaštite (na mail occz@civilna-zastita.hr).
- Ravnateljstvo civilne zaštite sve sporazume i procjene epidemiološke situacije koje dostave županijski stožeri civilne zaštite dostavlja Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske koji ih razmatra i odlučuje o dostavi Ravnateljstvu policije.
- Ravnateljstvo policije započinje postupanje sukladno zaključenim sporazumima nakon što im propisno dostavljene sporazume dostavi Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Također, skreće se pozornost da sporazume mogu zaključiti samo jedinice lokalne samouprave koje su prostorno povezane u jedinstvenu cjelinu i koje pripadaju istom geografskom području te dijele zajedničke rizike.[12.04.2020]


Obavijest mještanima
Vezano za potpisani Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova CZ za područje Grada Krapine i Općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije dostavio je Sporazum Ravnateljstvu civilne zaštite RH i dodatno o istome obavijestio Policijsku upravu Krapinsko-zagorsku, tako da se od danas sve mjere civilne zaštite primjenjuju jednako na sve stanovnike na području djelovanja Koordinacije, uključujući i mogućnost slobodnog kretanja unutar granica navedenog područja bez izdavanja propusnica.

Za kretanje van područja navedenih JLS i dalje vrijede ista pravila za izdavanje propusnica.

Međutim, s obzirom na činjenicu da je u posljednjih nekoliko dana uočeno dosta slučajeva nepridržavanja propisanih mjera fizičkog distanciranja i drugih epidemioloških mjera, ponovno Vas pozivamo na odgovorno ponašanje i poštivanje uputa nadležnih tijela jer će se kontinuirano vršiti pojačani nadzor od strane operativnih snaga oko pridržavanja pripisanih mjera u slučajevima okupljanja u parkovima, na trgovima, dječjim i sportskim igralištima i ostalim javnim površinama, pa Vas molimo da odgovornim ponašanjem izbjegnete moguće sankcije.

Sretan Uskrs i svako dobro. Čuvajte se i ostanite doma!

S poštovanjem,

Stožer CZ O?br />
Sporazum o slobodno kretanju unutar područja Grada Krapine i Općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj bez izdavanja propusnica(pdf).
[10.04.2020]


UPUTA STOŽERIMA CIVILNE ZAŠTITE, SLUŽBENICIMA RAVNATELJSTVA CIVILNE ZAŠTITE I RAVNATELJSTVU POLICIJE
S obzirom na lijepo vrijeme, što povećava mogućnost potencijalnog nepridržavanja propisanih mjera fizičkog distanciranja i drugih epidemioloških mjera, traži se od stožera civilne zaštite i svih operativnih snaga, Ravnateljstva civilne zaštite ( inspektora civilne zaštite i drugih službenika koji su angažirani u kontroli provođenja mjera) te Ravnateljstva policije da sa svim raspoloživim kapacitetima provode kontrolu provođenja odluka i mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Nadzor je potrebno provoditi tako da se uspostave posebni timovi policijskih službenika i službenika Civilne zaštite kako bi u ovo vrijeme dodatno nadzirao rad tržnica, trgovina i ostalih objekata kojima je dopušten rad. Također, potrebno je provoditi i nadzor pridržavanja pripisanih mjera prilikom okupljanja u parkovima, na trgovima, rivama, dječjim i sportskim igralištima i ostalim javnim površinama te prilikom održavanja javnih događaja.

Inspektori Civilne zaštite dužni su, ako se ustanovi kršenje mjera, obavezno izdati rješenje o prekršaju, s napomenom da će se u slučaju ponovljenog kršenja mjera izreći najstrože moguće sankcije, što uključuje i zatvaranje objekta.
[10.04.2020]


UPUTA STOŽERIMA CIVILNE ZAŠTITE ( izdavanje e-Propusnica)
Na temelju informacija zaprimljenih kroz korisničku službu i obavijesti Ministarstva uprave, a radi ujednačavanja postupanja svih stožera civilne zaštite daju se upute za postupanje u karakterističnim situacijama te se još jednom ponavljaju ili usklađuju s Izmjenama i dopunama Odluke i već dane upute u vezi s izdavanjem propusnica:

- Ukoliko neki građani nisu u mogućnosti koristiti sustav e-Građani te zahtjev podnesu drugim kanalima i dostave sve potrebne podatke, a imaju opravdani razlog, stožeri civilne zaštite trebaju im izdati e-Propusnicu

- Za radnike temeljem ugovora o djelu ili preko Student servisa čiji rad je neophodan za određene gospodarske subjekte, a sustav e-Propusnice ne daje poslodavcima mogućnost izdavanja e-Propusnica, e-Propusnice će izdavati stožeri civilne zaštite prema sjedištu poslodavca. E-Propusnice se neće izdavati temeljem pojedinačnih zahtjeva radnika, već je svaki poslodavac dužan podnijeti zahtjev sa svim potrebnim podacima za sve radnike koji rade na ugovor o djelu ili preko Student servisa, a neophodni su mu za rad.

- Za E-propusnice za sezonske radnike ( na ugovor o djelu, markice ili sl. ) pravne osobe i obrtnici kojima je takav rad neophodan zahtjeve mogu podnijeti nadležnom stožeru civilne zaštite prema sjedištu pravne osobe ili obrta na isti način kao i za radnike temeljem ugovora o djelu.

- Radnicima koji rade u inozemstvu e-Propusnice izdaju stožeri civilne zaštite prema prebivalištu radnika.

- E-propusnice fizičkim osobama koje moraju obaviti nužne poljoprivredne radova (ne odnosi se na obiteljska poljoprivredna gospodarstva) izdaju nadležni stožeri civilne zaštite.

- E-propusnice zbog pružanja skrbi starijim i nemoćnim osobama stožeri civilne zaštite mogu izdati i osobama koje nisu u srodstvu s osobama kojima se pruža skrb, ako se uz zahtjev dostavi i mišljenje izabranog liječnika obiteljske medicine kojim se potvrđuje da je osobi zbog koje se traži propusnica potrebna skrb.

- Propusnice volonterima udruga koje se bave opće-korisnim radom, ako postoji opravdan razlog, izdaju nadležni stožeri civilne zaštite.

- Opravdanim razlogom za izdavanje e-Propusnice smatra se uvid u spise predmeta u upravnim postupcima izdavanja lokacijske i građevinske dozvole (u zahtjevu mora biti navedena oznaka spisa i vrijeme uvida), a izdaju iz nadležni stožeri civilne zaštite.

- Stranim državljanima koji borave na području Republike Hrvatske e-Propusnice izdaju stožeri civilne zaštite područja na kojem borave.

- Za izdavanje e-Propusnica za obiteljska poljoprivredna gospodarstva nisu nadležni stožeri civilne zaštite već Ministarstvo poljoprivrede i za sva pitanja oko OPG-ova stožeri mogu uputiti na https://poljoprivreda.gov.hr/vijesti/obavijest-poljoprivrednicima-izdavanje-propusnica-za-opg-i-sezonske-radnike/3945

- E-propusnice novinarima koji nisu u radnom odnosu ( slobodni novinari ) izdavat će se prijavom na propusnica@civilna-zastita.hr

- E-propusnice vlasnicima trgovačkih društava i obrta koji nisu zaposleni u svojim trgovačkih društvima ili obrtima, ako postoji opravdan razlog, izdavat će se prijavom na propusnica@civilna-zastita.hr

- E-propusnice stalnim sudskim vještacima, ako uz svoj zahtjev prilože poziv ili nalog suda za vještačenje, izdavat će se prijavom na propusnica@civilna-zastita.hr

- Stranim državljanima čiji dolazak u Republiku Hrvatsku je neophodan ( kao što je npr. popravak važnih postrojenja ili opreme i sl.) propusnice se izdaju prijavom na propusnica@civilna-zastita.hr

- Zaposlenici veleposlanstava koji su neophodni za rad veleposlanstava trebaju se obratiti veleposlanstvima u kojima rade, koja će ishoditi e-Propusnice putem Ministarstva vanjskih poslova

- Za izdavanje e-Propusnica su nadležni stožeri civilne zaštite prema mjestu prebivališta ili stalnog boravka osobe koja traži e-Propusnicu, osim u slučaju kada poslodavac traži e-Propusnice za radnike temeljem ugovora o djelu ili Student servisa kada e-Propusnice izdaje stožer civilne zaštite prema sjedištu trgovačkog društva/obrta. Također, za putovanja na otoke e-Propusnicu izdaje stožer civilne zaštite prema mjestu na otoku za koje se traži, uz suglasnost županijskog stožera civilne zaštite.
[09.04.2020]


Važne upute u pogledu izdavanja e-propusnica
Propusnice za ulazak i izlazak iz područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju putem sustava e-Propusnice odgovorne osobe u pravnoj osobi (poslodavci), izabrani liječnik obiteljske medicine-pacijentima i nadležni stožer civilne zaštite na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu zbog kojeg se propusnice izdaju.

Od 6. travnja 2020. napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka moguće je samo s e-Propusnicama.

U slučaju da pojedini građani nemaju mogućnost poslati zahtjev putem sustava e-propusnica, svi dosadašnji modeli predaje zahtjeva za izdavanjem propusnica, za sada još vrijede.
U tome slučaju zahtjev možete poslati mailom na stozercz@djurmanec.hr ili ga unutar radnog vremena od 8 - 14 h dati na telefon 049/346-326 putem kojeg će ga popuniti općinski djelatnici.
Na temelju nužno opravdanog zahtjeva će vam biti izdana propusnica koju možete dobiti mailom ili podići osobno u prostorijama Općine Đurmanec (uz najavu na telefon 049/346-326) radnim danom u vremenu od 9 – 12 sati.
Opravdani zahtjevi koji se zaprime u tekućem danu do 12 h biti će obrađeni unutar istog dana i dostavljeni putem mail adrese, dok će svi zaprimljeni opravdani zahtjevi nakon 12 h unutar tekućeg dana biti obrađeni i poslani sljedećeg radnog dana.

Stožer civilne zaštite Općine Đurmanec jedino i isključivo može izdati propusnice ukoliko se radi o nužno opravdanim vitalnim obiteljskim razlozima, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština koje ne mogu obaviti unutar mjesta prebivališta.

Molimo mještane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera, te racionalno koriste mogućnost dobivanja propusnica (npr.; nabavku osobnih potrepština i potrebnih stvari koje nisu dostupne unutar mjesta prebivališta organiziraju unutar jednog dana).

Za isti razlog za kojeg su dobili propusnicu mještani sljedećih 10 dana ne mogu dobiti novu propusnicu za napuštanje mjesta prebivališta.
Propusnicu ne mogu dobiti osobe u samoizolaciji.

U prilogu se nalazi obrazac zahtjeva za izdavanje e-propusnice, pa molimo da koristite taj obrazac, uz napomenu tko nije u mogućnosti poslati scan dokument, ne treba istog potpisati, već može poslati zahtjev i u word verziji.

Stožer Civilne zaštite Općine Đurmanec

Zahtjev za izdavanje e-propusnica (doc).
[07.04.2020]


Dodatne upute za ishođenje e-propusnica
Uslugama u sustavu e-Građani i Osobnom korisničkom pretincu možete pristupiti ako posjedujete vjerodajnicu koja se nalazi na Listi prihvaćenih vjerodajnica - https://gov.hr/e-gradjani/lista-prihvacenih-vjerodajnica/1667
Provjerite posjedujete li već vjerodajnicu za pristup sustavu (ukoliko se koristite internet bankarstvom, imate elektroničku osobnu iskaznicu, itd... ).

Ukoliko nemate niti jednu vjerodajnicu za pristup sustavu, vjerodajnica ePASS s kojom možete koristiti usluge u sustavu e-Građani razine sigurnosti 2 (uključivši i e-Propusnice), iznimno za vrijeme privremenog ograničenja kretanja, može se zatražiti i putem udaljene procedure koja ne zahtijeva odlazak na šaltere Financijske agencije.

Za postupak izdavanja, potrebno je dostaviti sljedeću dokumentaciju:
• potpisanu Pristupnicu za ePASS (potpis mora odgovarati onom na identifikacijskom dokumentu) - ista se nalazi na linku- https://epass.gov.hr/Login.aspx
• sken identifikacijskog dokumenta korisnika
• dokumentaciju je potrebno dostaviti na adresu e-pošte projekt.eposlovanje@fina.hr.


Dodatne upute za ishođenje e-propusnica (pdf).

Dodatne informacije oko izdavanja e-propusnica (pdf).
[06.04.2020]


Uputa- propusnice za OPG i poljoprivredne radove
UPUTA
o podnošenju zahtjeva za izdavanje e-Propusnica za
obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) i nužne poljoprivredne radove


E-propusnice za potrebe OPG-ova izdaje Ministarstvo poljoprivrede, a zahtjev se podnosi putem linka koji je objavljen na web stranici Ministarstva.
Prilikom podnošenja zahtjeva obavezno je navesti razlog zbog kojeg se traži i razdoblje za koje se traži, a koje ne može biti duže od 14 dana.
Ako se traži izdavanje e-Propusnica za članove OPG-a, može se podnijeti zahtjev za nositelja OPG-a i maksimalno do 50% članova OPG-a.
Ako se traži izdavanje e-Propusnice za samoopskrbna poljoprivredna domaćinstva zahtjev se može podnijeti za nositelja i maksimalno još jednog člana domaćinstva, koji mora imati istu adresu prebivališta kao i nositelj.
Ako OPG traži izdavanje e-Propusnice za sezonske radnike, zahtjev podnosi nositelj OPG-a.

Zahtjev za E-propusnice za nužne poljoprivredne radove za fizičke osobe koje moraju obaviti nužne poljoprivredne radove podnosi se nadležnom stožeru civilne zaštite.

Uputa o podnošenju zahtjeva za izdavanje e-Propusnica za obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) i nužne poljoprivredne radove (pdf).
[06.04.2020]


UPUTE ZA KORIŠTENJE SUSTAVA E-PROPUSNICE!Upute kako zatražiti propusnicu možete vidjeti ovdje.(pdf).
[06.04.2020]


SIGURANJE SKRBI ZA STARIJA DOMAĆINSTVA TE JEDNOČLANA DOMAĆINSTVA U SAMOIZOLACI
Sukladno Odlukama Stožera civilne zaštite RH i obvezi osiguranja skrbi za starija domaćinstva i jednočlana domaćinstva koja se nalaze u samoizolaciji, u slučaju da isti nemaju rodbine, susjeda ili prijatelja koji bi im mogli pomoći oko nabavke osnovnih namirnica, lijekova i sl., napominjemo da se u tom slučaju ta domaćinstva mogu javiti Gradskom društvu Crvenog križa Krapina, na broj tel: 091/603-6667, koji ovog trenutka organiziraju pomoć takvim domaćinstvima.

U slučaju potrebe razgovora u smislu psihosocijalne pomoći, možete se obratiti na broj telefona: 091/199-5005 (također Služba GDCK Krapina).
[31.03.2020]


Nova mail adresa za slanje zahtjeva za propusnice
Poštovani mještani,

Zbog velikog broja zahtjeva za izdavanje propusnica, formirali smo novi mail na kojeg možete slati zahtjeve za izdavanje propusnica, uz molbu da to bude iz stvarno nužnih razloga sukladno odluci i uputama Stožera CZ RH.

Mail adresa je: stozercz@djurmanec.hr
[25.03.2020]


Dodatne upute mještanima oko izdavanja propusnica
Dodatne upute mještanima oko izdavanja propusnica (pdf).
[24.03.2020]


DODATNE UPUTE ZA MJEŠTANE
Molimo mještane za savjesno i odgovorno ponašanje prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje propusnica. Molimo vas da iste tražite samo kada stvarno imate potrebu, jer svako traženje propusnice koje nije nužno, je rizik za daljnje širenje bolesti, a zloupotreba istih će dovesti do potpunog ograničavanja kretanja ili ukidanja tih povlastica.

S obzirom na velik broj zahtjeva propusnice nećemo moći izdavati isti dan, pa molimo za razumijevanje i strpljenje.

Propusnicu za odlazak u trgovinu ili ljekarnu možete dobiti samo na jedan dan i onda za sljedeće razdoblje više ne, pa imajte to na umu..Ponavljamo, zahtjeve predajete isključivo mailom, tako da nema smisla da dolazite osobno na Općinu, jer vas nećemo moći primiti...

Stožer CZ i Upravni odjel


Miro Pavić Općina Đurmanec
[24.03.2020]


UPUTE MJEŠTANIMA OKO IZDAVANJA PROPUSNICA
Sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, ukoliko iz vitalnih obiteljskih razloga morate napustiti mjesto prebivališta ili stalnog boravišta, potrebno je obratiti se Stožeru CZ Općine Đurmanec radi izdavanja propusnice.
Zahtjevi za izdavanje propusnice uz detaljno obrazloženje šalju se isključivo pisanim putem na e-mail adresu: opcina.durmanec@kr.t-com.hr te će im na taj način propusnice biti i poslane.
Zahtjev mora obavezno sadržavati sljedeće podatke: Ime i prezime, OIB, adresu prebivališta, mjesto odlaska, razlog napuštanja prebivališta kao i relaciju putovanja.
Napominje se kako se samo isključivo temeljem razloga iz članka II. točke e. Odluke može od Stožera CZ Općine Đurmanec tražiti propusnica, a iz svih ostalih razloga, medicinskih, poslovnih i sl., se treba obratiti ostalim nadležnim institucijama.
Također se napominje kako se zahtjevi ne mogu podnašati telefonskim putem.

Stožer CZ Općine Đurmanec


Miro Pavić Općina Đurmanec
[24.03.2020]


Odluke Stožera - odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta
Odluke Stožera - odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta (pdf).
[23.03.2020]


Odluka o ograničavanju zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima
Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima (pdf).
[21.03.2020]


Odluka o privremenoj obustavi javnog prometa i Odluka o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu
Odluku o privremenoj obustavi javnog prometa (pdf).
[21.03.2020]


Odluke Stožera CZ RH o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja, sklapanja braka te zabrani korištenja dječjih igrališta
Odluku o stavljanju izvan upotrebe dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta (pdf).

Odluku o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva (pdf).

Odluku o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja (pdf).
[21.03.2020]


VAŽNO – OBAVIJEST ZA MJEŠTANE
Na temelju preporuke Stožera civilne zaštite RH o poduzimanju potrebnim mjera u pogledu informiranja lokalnog stanovništva obavještavaju se mještani kako će na sljedeće kontakte moći upućivati pitanja u vezi funkcioniranja rada i života u novonastalim okolnostima u našoj sredini, a na adekvatan način će i radio stanica RHZK prezentirati najnovije vijesti za mještane sa našeg područja.

Kontakti su sljedeći:

tel. 049/346-326, mail: opcina.durmanec@kr.t-com.hr

Općina Đurmanec

Stožer civilne zaštite Općine Đurmanec
[20.03.2020]


VAŽNO – OBAVIJEST O ZATVARANJU DJEČJIH IGRALIŠTA
Na temelju preporuke Stožera civilne zaštite RH te s ciljem daljnjeg provođenja Vladinih mjera za suzbijanje širenja novog koronavirusa te dodatne zaštite stanovništva

Općina Đurmanec i Stožer civilne zaštite Općine Đurmanec donijeli su odluku o zatvaranju za upotrebu svih dječjih igrališta na svom području.

Obavijest o zatvaranju biti će postavljena na sva igrališta u toku današnjeg dana. Molimo roditelje i djecu da se pridržavaju navedene upute te time zaštite svoje zdravlje, kao i zdravlje drugih građana.

Općina Đurmanec

Stožer civilne zaštite Općine Đurmanec
[20.03.2020]


Dodatne upute za pojedince – što sami možete učiniti za sebe i svoje bližnje te kako prilagoditi svakodnevni život izvanrednoj situaciji u kojoj se nalazimo
Dodatne upute za pojedince kolektive i poslodavce (pdf).

VODA ZA LJUDSKU POTROŠNJU I SARS-CoV-2 (pdf).

JEDNOSTAVAN NAČI PREPOZNAVANJA SIMPTOMA (pdf).


sve nove informacije o trenutnoj situaciji možete pročitati na stranici Hrvatski zavod za javno zdravstvo
https://www.hzjz.hr/
[19.03.2020]


ODLUKA
Od ponoći su u Hrvatskoj na snazi odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kojima na snagu stupa čitav niz mjera u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom u trajanju od 30 dana.

Ovim odlukama zabranjuju se javna okupljanja i sportski događaji, obustavlja rad u ugostiteljskim objektima i prodavaonicama osim prehrambenih i ljekarni,
obustavlja se rad sportskih i rekreacijskih centara i obustavljaju se vjerska okupljanja.
Na snazi je i privremena zabrana kretanja osoba preko graničnih prijelaza.
Za provedbu mjera bit će zaduženi Stožeri civilne zaštite jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave kroz aktivaciju operativnih snaga sustava civilne zaštite.

Mjere stupaju na snagu 19. ožujka i primjenjuju se 30 dana.

Odluka - mjere ograničavanja društvenih okupljanja, rada trgovina (pdf).

Odluka - privremena zabrana prelaska preko graničnih prijelaza RH (pdf).
[19.03.2020]


UPUTE-Pomoć starijim osobama

[19.03.2020]


OBAVIJEST
Dječji vrtić Mali kaj, sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske i Službe civilne zaštite Republike Hrvatske, a u dogovoru s jedinicama lokale samouprave, te autonomnog prava privatnih osnivača dječjih vrtića, od ponedjeljka, 16.03.2020. obavljat će dežurni rad za prihvat djece koje roditelji nisu u mogućnosti ostaviti pod nadzorom kod kuće.

Budući da se od ponedjeljka, 16.03.2020. godine, neće odvijati redovni predškolski program za djecu, već samo dežurstva u redovnom radnom vremenu vrtića, molili smo kroz naše pismene i usmene obavijesti, sve roditelje da ne šalju svoju djecu u vrtić u narednom periodu, osim ako je to doista nužno.

Sve do nove mjere Vlade Republike Hrvatske, Službe civilne zaštite Republike Hrvatske, te novih odluka jedinica lokalne samouprave, Dječji vrtić Mali kaj će raditi kroz dežurni prihvat djece čiji roditelji nisu u mogućnosti ostaviti dijete pod nadzorom kod kuće.


Obaviještavamo vas da kao javna ustanova djelujemo na prevenciji i suzbijanju virusa, te poduzimamo sve potrebne mjere da se djeca, roditelji, djelatnici zaštite, te upućujemo sve aktere na odgovorno ponašanje s obzirom na ozbiljnost situacije.

Molimo vas na međusobnu kontinuiranu informaciju.

Lijep pozdrav.Dječji vrtić Mali kaj

Osniva?ustanove

Domagoj Biškup
[16.03.2020]


OBAVIJEST
OBAVIJEST(pdf).
[12.03.2020]


razmak
Arhiva vijesti
razmak
Kultura
razmak
Sport
razmak
Udruge
razmak
Adresar
razmak
Galerija slika
StoŞer CZ Đurmanec
razmak
razmak
Dječji vrtić Đurmanec
razmak
razmak
Izjava o pristupačnosti
razmak